Оприлюднено рейтинг найбільш продаваних автомобілів в Україні

Інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting на основі продажів нових автомобілів за січень-травень цього року оголосила про те, що найпопулярніший і стабільний автомобільний сегмент на даний момент в Україні – це С-клас.

На частку цього сегмента припадає майже 41% продажів всіх нових машин. Більше продається тільки сегмент кросоверів. Але всередині самого С-класу не все так стабільно.

Варто зазначити, що більш, ніж 35-відсоткове зростання сегмента З Low Cost – це бюджетні автомобілі вартістю до 15 тис. євро. Невелике (до 5%) зростання сегментів C-Volume і C-Premium. Але є і зворотні тренди: майже 15-відсоткове падіння бюджетного сегмента седанів і майже 5-відсоткове – седанів середньої цінової групи.

В AUTO-Consulting це пояснюють тим, що з ринку зникли практично всі великі (і недорогі) “китайці”, які й спровокували такий обвал цілого сегмента.

А ось в самому C-класі також змінилися фаворити. Ще минулого року (за результатами продажів за 5 місяців 2016 року) впевнено лідирувала японська Mazda 3. Тоді ця модель в півтора рази обганяла за обсягами продажів найближчих конкурентів – KIA cee’d і Ford Focus. Причому, cee’d був у цій трійці першим.

Сьогодні ж, за даними продажів за 5 місяців вже 2017 року, на перше місце вийшов Ford Focus. Продажі цієї моделі в порівнянні з 5-ма місяцями 2016 року збільшилися майже на 60%. У минулорічного срібного лідера – KIA cee’d – продажі виросли менш, ніж на 30%, і тепер він на 3-му місці. А Mazda3, незважаючи на скорочення обсягів продажів на 3,5%, опустилася з 1-ї на 2-гу позицію.

У сегменті C Premium – теж відбулася зміна лідерів. Минулорічний лідер Audi A3 втратила в обсягах продажів більше 40%. І сьогодні ця модель опустилася на другу позицію. А на перше місце, збільшивши продажі на 20%, вийшла Volvo V40CC.

Більше, ніж в 11 разів, у порівнянні з минулим роком, зросли продажі BMW 1-ї серії. Такий стрімкий ривок змусив ще трохи потіснитися Audi A3. BMW 1 серії сьогодні ділить з А3 друге місце. А на третьому ще один німець – Mercedes-Benz CLA.


Не пропустіть