Запорізьким автозаводом зацікавилися французи і німці

Останнім часом на підприємство зачастили представники іноземних компаній: сьогодні ЗАЗ приймає гостей з Франції
У 2016 році ЗАЗ більшу частину часу простоював, під час коротких запусків зібравши лише 403 автомобіля. Наступний запуск конвеєра запланований на найближчий місяць, при цьому гамма залишається незмінною: це моделі Lanos, Sens, Vida (Chevrolet Aveo) і Forza (Chery Bonus).

Однак, якщо вірити українській пресі, складальний майданчик можуть продати іноземцям або освоїти на її потужностях збірку моделей нових марок – у всякому разі, так трактуються візити іноземних гостей на підприємство.

У квітні автозавод оглядали представники Mercedes-Benz. Тоді представники корпорації УкрАВТО закликали не сприймати цю інформацію як сенсацію, оскільки українська корпорація і концерн Daimler співпрацюють уже давно (при Леоніді Кучмі ЗАЗ збирав Mercedes-Benz E-класу).

Сьогодні ж на підприємство очікується візит потенційних інвесторів з Франції. Поки невідомо, яку з французьких компаній представляє делегація. Втім, варіантів небагато: це може бути або PSA Group (Peugeot і Citroen), або концерн Renault-Nissan.

За інформацією працівників автозаводу, французькі гості оглянуть виробничу лінію, а також допоміжні цехи. Як зазначає «Автоцентр», не можна виключати, що французи вивчають ЗАЗ як потенційний майданчик для збірки своїх моделей.


Не пропустіть