В Україні продають раритетний військовий джип США (Фото)

На одному з українських порталів оголошень виставили на продаж американський армійський автомобіль підвищеної прохідності часів Другої світової війни – Willis MB 1942 року випуску.

Згідно з оголошенням, автомобіль після реставрації, і виконаний в модифікації для військової поліції США. Також повідомляється, що Willys на 99% складається з оригінальних запчастин. Пробіг становить 1000 км. Автомобіль встиг отримати нагороди кількох виставок.

Машину продають за 30 тис. дол., Що дуже немало для України. Проте, для легендарного Willys цей цінник вельми виправданий.

Нагадаємо, що серійне виробництво почалося в 1941 році на заводах компаній Willys-Overland Motors і Ford (під маркою Ford GPW). Поступово в військах союзників, Willys швидко набув величезної популярності.

У Червону армію Willys масово надходили по ленд-лізу з літа 1942 року (поряд з Willys MB в СРСР через Англію була поставлена ​​практично вся партія Willys MA – 1553 екз.) І відразу ж знайшли собі застосування як командирські автомобілі і тягачі 45 мм протитанкових гармат. Всього до кінця війни в СРСР було поставлено близько 52 тисяч машин.

http://autonews.ua


Не пропустіть