Гучна афера в китайському автобудуванні – інвесторів “кинули” на мільярди

Презентацію унікального китайського автобуса TEB, який їздить поверх автомобілів, багато хто охрестив фейком. Майже через рік побоювання підтвердилися, більш того розробників звинуватили в шахрайстві, пише autocentre.ua

У серпні 2016 року світові ЗМІ облетіла сенсаційна новина – в Китаї презентували унікальний автобус TEB (Transit Elevated Bus). Машина не боїться пробок, так як пропускає легкові автомобілі та мінівени під собою. Тоді було оголошено, що після презентації в місті Циньхуандао, машину очікують посилені дорожні випробування.

Відразу після прем’єри багато фахівців поставили під сумнів реалістичність даного проекту. Проте його творці – з компанії Huaying Kailai зуміли увійти в довіру багатьом зацікавленим особам. Вони знайшли більше 70 інвесторів, у яких взяли грошей на новий проект – на загальну суму не багато не мало 9 млрд юанів, що дорівнює 1,3 млрд доларів. Після чого проект заморозили, а самі втекли.

Сьогодні головному призвідників справи – главі Huaying Kailai Бай Чжімін і його трьом десяткам спільникам влада пред’явила офіційне звинувачення. Шахраїв затримала пекінська поліція. А все-таки ідея створити портальний автобус TEB (Transit Elevated Bus) була досить оригінальною, розробники навіть не поскупилися на ходовий макет, який, правда, мало, хто бачив в русі. Тепер він залишиться лише мрією.


Не пропустіть