ТОП-20 найбільш улюблених марок автомобілів українців

Український автомобільний ринок оживає. За підрахунками CarDiagram, за шість місяців 2017 року українці купили майже 37 000 нових автомобілів. Це приблизно на третину більше, ніж за той же період минулого року.

В цілому в цьому році попит зростав практично на всі популярні марки автомобілів. Хоча, незважаючи на пожвавлення продажів, деяким автомобільним компаніям все ж вдалося втратити покупців.

Кому не пощастило

Найбільше покупців у першому півріччі розгубив «ВАЗ». За шість місяців продажу російських автомобілів просіли більш ніж в два рази. Настільки стрімке падіння пояснюється дефіцитом. Ще на початку року повідомляли про те, що «АвтоВАЗ» припинив поставки українським дилерам. Як результат, автомобілі «Лада» практично зникли з автосалонів України.

Невдало пройшло півріччя і для Chevrolet. У січні-червні українці купили на 26,6% менше автомобілів цієї марки, ніж за той же період 2016- го.

У список брендів, які закінчили першу частину року в «мінусі», також увійшли ЗАЗ (-14,5%), Land Rover (-5,5%) і BMW (-3,3%).

Лідери зростання

Найстрімкіші в цьому році продажі росли у Seat. До кінця першого місяця літа іспанській компанії вдалося поліпшити торішній показник в 4,5 рази. Бурхливе зростання можна пояснити низькою порівняльною базою – за півроку 2016-го «Сеат» продав в Україні всього 133 автомобіля. Переплюнути цей мізерний показник було нескладно. Потрібно було лише мати достатню кількість автомобілів на складі.

На другому місці серед лідерів зростання продажів – Mitsubishi. У січні-червні попит на автомобілі зріс більш ніж в три рази. Втім, заслуги українського офісу «Міцубісі» в цьому немає. Касу компанії зробило МВС. У 2017 році в Україну прибули 635 гібридних кросоверів Mitsubishi Outlander PHEV, які поповнили парк патрульних автомобілів поліції.

Якби не величезне замовлення українських копів, продажі Mitsubishi в Україні недалеко пішли б від торішніх показників.

Трійку кращих по динаміці зростання замикає Peugeot. За півроку французам вдалося подвоїти продажі і суттєво відірватися від своїх колег по концерну – компанії Citroen.

Найбільш популярні марки авто в Україні*


Не пропустіть