В Україні запрацює нова система перевірки транспортних засобів

Згідно з інформацією від міністерства інфраструктури України для виконання вимог угоди про Асоціацію з ЄС і c метою підвищення рівня безпеки руху на дорогах, в Україні почне роботу нова сучасна система перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації. З моменту прийняття розробленого міністерством законопроекту нововведення будуть вступати в силу поступово, протягом 2015-2022 років. В першу чергу, вони торкнуться транспортних засобів, що використовуються в комерційних цілях (автомобілів, використовуваних для отримання прибутку), які здійснюють перевезення вантажів і пасажирів.

Згідно з документом, перевірку проводитимуть спеціально підготовлені експерти на пунктах технічного контролю, якими можуть бути звичайні для українців станції технічного обслуговування. Легкові автомобілі громадян вперше потрібно буде перевірити в період з 1 листопада 2019 по 28 лютого 2021 року. Нові легкові автомобілі підлягають першій перевірці через 4 роки після державної реєстрації, а далі – кожні 2 роки.

Даним проектом пропонується імплементація норми 14-ти актів законодавства ЄС: 9 актів – згідно з Угодою про асоціацію і 5 актів – системно з ними пов’язаних, які регулюють такі питання, як допуск до ринку перевезення, організація громадських перевезень, робочий час і час відпочинку водіїв, підтримка рівня професійної компетентності водіїв, застосування обмежувачів швидкості.

khersondaily.com.


Не пропустіть