Франція відмовиться від автівок на бензині та дизелі до 2040 року

Міністр охорони навколишнього середовища Франції Ніколас Хуло заявив, що в країні планують вивести з ужитку автомобілі на бензині та дизелі до 2040 року, пише hmarochos.kiev.ua.

Для цього французам пропонуватимуть фінансові стимули. Зокрема, уряд гарантуватиме кожному французу заміну дизельного авто, виготовленого до 1997 року, або автівки на бензині, зробленої до 2001 року на повністю нове, або новіше вживане авто.

Подібний план також заборонить будь-який новий проект з використання бензину, газу або вугілля, а також сланцевої нафти до цього часу. Такі плани були оприлюднені на прес-конференції шостого липня в рамках плану французького президента Еммануеля Макрона, спрямованого на те, щоб зробити Францію країною з нульовим балансом викидів вуглецю до 2050 року.

Про аналогічні плани відмовитись від бензинових автомобілів повідомили й у Норвегії, але скандинави планують зробити це до 2025 року. Раніше «Хмарочос» писав, що за «кіотські» кошти придбають нові гібридні автомобілі для Нацполіції.


Не пропустіть