Унікальний лімузин на якому їздили Єльцин, Путін і Медведєв виставили на продаж (Фото)

Унікальний броньований лімузин Pullman Sonderschutz, на якому їздили Єльцин, Путін і Медведєв, виставили на продаж на Росії

Про це розповів представник власника автомобіля, колекціонера ретро-автомобілів, який побажав залишитися невідомим, передає Depo.ua із посиланням на Газета.Ru.

Лімузин збудований на базі Mercedes-Benz W140 – флагманської серії моделей S-класу. Всього таких автомобілів було створено лише 27.

«Цей автомобіль побудували в 1995 році – найперший екземпляр виставили на стенді Mercedes на Франкфуртському автосалоні у вересні того ж року. Після чого на нього поклав око тодішній канцлер Німеччини Гельмут Коль, – розповів представник власника автомобіля. – Проте з якоїсь причини він відмовився від ексклюзивної версії і вибрав найпростішу, а Pullman Sonderschutz передав своєму другові Борису Єльцину, який займав у той час пост президента Росії. Так Pullman Sonderschutz і потрапив в гараж особливого призначення. Пізніше там прописалася і друга, резервна версія».

У період із 1995 року по 2013 роки лімузин перевозив перших осіб Росії.

Із приходом до влади Володимира Путіна, найперший Pullman Sonderschutz дістався йому «у спадок», після чого на ньому їздив і Дмитро Медведєв.

В основному цю машину використовували для поїздок перших осіб закордон. Звідси і досить скромний пробіг – менше 90 тисяч кілометрів.

Путін і Медведєв їздили на цьому лімузині приблизно до 2013-2014 року, коли автомобіль продало Росмайно з офіційних торгів.


Не пропустіть