«Будуть штрафувати»: в Україні вирішили посилити правила

В Україні таксі, що не мають державної ліцензії на здійснення перевезення пасажирів, будуть штрафувати.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк.

Він уточнив, що подав до Окружного адміністративного суду Києва адміністративний позов до Національної поліції України щодо її повноважень щодо притягнення до відповідальності за адмінправопорушеннями, передбаченим ст. 164 КУпАП.

«Зокрема, щодо здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів на таксі без ліцензії або здійснення такого виду господарської діяльності з порушенням умов ліцензування», – зазначив Антонюк.

За його словами, мова йде про необхідність складання протоколів на таксистів, які не мають необхідної ліцензії.

Антонюк також уточнив, що подібні порушення тягнуть за собою «накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією … або без такої».

«Провадження господарської діяльності без наявності всіх обов’язкових дозвільних документів (в даному випадку виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та ліцензії на здійснення діяльності з перевезення пасажирів на таксі є адміністративним правопорушенням», – підкреслив глава Асоціації.

У суді Антонюк зажадав «визнати протиправним бездіяльність посадових осіб Національної поліції щодо невиконання повноважень» за вказаною правопорушення.


Не пропустіть