Збільшені повноваження поліції на дорозі: що чекає на водіїв?

Нещодавно ми писали, про розширені повноваження патрульної поліції.

Тепер видання «Автоцентр» з’ясувало подробиці нового законопроекту №6626 «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліції» з приводу окремих повноважень поліції». Його авторами виступили народні депутати Ігор Котвицький, Антон Геращенко, Людмила Денисова та Ірина Єфремова.

Проект закону покликаний уточнити повноваження Нацполіціі з метою підвищення безпеки дорожнього руху. Зокрема, він пропонує прямо прописати право поліції здійснювати автомобільне патрулювання вулично-дорожньої мережі та автомагістралей. Крім того, депутати пропонують врегулювати повноваження поліції тимчасово затримувати транспортні засоби в передбачених законом випадках.

Повний список причин, на підставі, яких можливе тимчасове затримання транспортного засобу наведено в частині першій статті 265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Важливою новацією є право Нацполіціі створити базу даних нерозмитнених авто з іноземними номерами на основі інформації від органів доходів і зборів. Облік авто на іноземній реєстрації допоможе швидко знайти власника, що необхідно, наприклад, при ДТП. Нововведення не загрожує ніякими санкціями власникам цих транспортних засобів за порушення митного законодавства.


Не пропустіть