Окупанти похвалилися, що почали крити Кримський міст асфальтом

На будівництві моста з території Росії до окупованого Криму стартували роботи по влаштуванню дорожнього покриття.
Дорожники створюють нижній шар покриття, укладаючи асфальтобетон на готових прольотах моста, пише ria.ru.

Верхній шар асфальту покладуть вже після того, як конструктиви автодорожньої частини Кримського моста будуть повністю готові.

Перший асфальтобетон покладений на острові Тузла – на чотирьох прольотах моста. Це понад 200 метрів покриття товщиною шість сантиметрів, для створення якого було потрібно близько 400 тонн асфальтобетонної суміші. Асфальтобетонна суміш готується з застосуванням модифікованого полімерними добавками бітуму.

“Пробні зразки асфальтобетону для Кримського моста, приготовані за розробленими рецептами, були випробувані в спеціалізованому центрі на фізико-механічні показники, стійкість до колієутворення, втомну міцність (властивість матеріалу не руйнуватися з часом під дією навантажень)”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2017 році вартість будівництва моста з Росії в окупований Крим збільшилася ще на 29 млрд рублів або майже на півмільярда доларів США.

Загальна вартість будівництва об’єкту становить 227,9 млрд руб., З яких 4,78 млрд руб. складуть витрати держзамовника (будівельний контроль, авторський нагляд, викуп та оформлення в постійне користування земельних ділянок, а також непередбачені витрати). З них вже витрачено 113 млрд руб.


Не пропустіть