Експерти назвали ТОП-5 найбільш реальних літаючих автомобілів

Автоексперти склали список кращих автомобілів, які дійсно здатні літати. Відзначимо, що в ТОП-5 увійшли моделі, які поки ще не надійшли в продаж, але є найбільш очікуваними в найближчі кілька років.

Отже, на першому місці рейтингу опинився амбітний літаючий автомобіль AeroMobil, розроблений в Словаччині. В даний час він є концептуальним прототипом, але в 2020 році виробник обіцяє випустити повноцінний серійний автомобіль. Компанія AeroMobil вже приступила до прийому попередніх замовлень на новинку, вартість якої становить 1 300 000 доларів.

На другому місці рейтингу розташувався літаючий прототип The Lilium Jet, розроблений німцями. Він успішно пройшов тестування і може розганяється до швидкості в 300 км/год і пролітати на одному заряді близько 300 км.

Першу трійку лідерів закриває літаюча машина CityHawk. Вона вміщує чотирьох пасажирів і може похвалитися реактивним двигуном і іншими цікавими технологіями. Проте, для реалізації проекту знадобиться як мінімум п’ять років.

На четвертому місці виявилося китайське літаюче таксі EHang 184, яке представляє собою гігантський квадрокоптер і вміщує двох пасажирів. Швидше за все, воно так не надійде в серійне виробництво.

На п’ятій сходинці рейтингу розташувався новий апарат PAL-V Liberty, який позиціонується, як перший серійний літаючий автомобіль з колесами. Його поставки заплановані на листопад-грудень 2018 року.


Не пропустіть