В Україні побудують сучасний автобан за новою технологією

Представники Китайської державної корпорації «China Road and Bridge Corporation» і державне агентство автомобільних доріг України «Укравтодор» підписали Меморандум про будівництво бетонної дороги в напрямку Одеса-Миколаїв, пише volnorez.com.ua

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

Сторони висловили згоду протягом 2017 року розпочати підготовку проекту, який передбачає реконструкцію дороги національного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ на ділянці Одеса – Миколаїв – Херсон. Проект буде реалізований в два етапи. Перший етап – капітальний ремонт ділянок 1-ї категорії, другий етап – реконструкція ділянок 2-ї категорії.

«Що стосується транспортного сполучення – це стратегічна дорога. Нам важливо, що завдяки цій дорозі ми зможемо оперативно перенаправити вантаж, який буде йти з портів Балтії та ЄС, в порт Миколаїв», – підкреслив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань.

В.о. голови «Укравтодору» Славомір Новак під час переговорів зазначив, що це буде логічним продовженням міжнародного проекту Гданськ-Одеса.

Для реалізації проектів в Україні китайська корпорація виділяє два пільгові кредити – кредит уряду КНР і експортний купівельний кредит. В ході підготовки також будуть проведені наради двох сторін з метою технічного обміну та обміну досвідом в області дорожнього будівництва, а також відвідування будівельних майданчиків в Китаї.

«Укравтодор», в свою чергу, має намір всіляко сприяти процесу отримання державних гарантій уряду України для використання кредитів КНР з метою фінансування проекту. Крім вищезазначених, проект відкриває перспективи для суміжних галузей.

«90 км бетонної дороги – це досить серйозний стимул і перспективний проект для будівельної галузі. Тож це дуже хороша новина не тільки для нас, але і для нашої цементної промисловості і виробників», – підкреслив В.Довгань.


Не пропустіть