Покинуті автомобілі в ОАЕ – проблема для місцевих жителів (Відео)

Але, якщо для місцевих жителів це проблема, то для любителів “халяви” це просто невичерпна скарбниця!

У багатьох густонаселених містах досить гостро стоїть проблема утилізації сміття, інші мегаполіси страждають від високого рівня злочинності, по-третє немає доступного для населення житла. Але існує ще одна проблема, з якою в свою чергу зіткнулися жителі Дубай. Ця проблема не схожа на інші і можна сказати унікальна, як і сам Дубай. Це місто просто задихається від кинутих господарями автомобілів, які тривалий час стоять на парковках, по узбіччях доріг по всьому місту при цьому покриваючись шаром піску і пилу. Велике скупчення кинутих машин також відмічено на парковках аеропорту в Дубаї.

Тим кому доводилося відвідувати Об’єднані Арабські Емірати, і Дубаї зокрема, напевно звернули увагу, що там існує цілком певна автомобільна культура. Вона полягає в тому, що остання і найбільш наворочена модель авто – це основний показник соціального статусу. Безсумнівно Дубай, як і інші великі міста світу, також пережив свої найважчі часи. Європейські інвестори, в основному з Великобританії, з радістю інвестували в країну зі стабільно високими доходами від продажу нафтопродуктів і активно розвиваються ринком нерухомості.

Успішні олігархи і багаті емігранти витрачали шалені суми грошей на придбання найновіших моделей італійських і німецьких спорткарів і автомобілів бізнес класу, щоб виставити на показ свій статус мільйонерів і мільярдерів. Але тут раптово весь світ накрила економічна криза і всі ці, що роздулися до неймовірних розмірів, бульбашки полопалися. Тисячі дорогих розкішних автомобілів преміум класу, про які простий робітничий клас міг тільки мріяти, виявилися своїм власникам без потреби. Фаршировані суперкари стали нікому не потрібні з моменту настання в Дубаї фінансової катастрофи. Автомобілі стоять без діла і припадають пилом, кинуті своїми господарями, серед яких були як емігранти і місцеві жителі Дубаї.

Незліченні спортивні суперкари, такі як Феррарі, Порше, Мерседеси, БМВ і більш скромні транспортні засоби тепер стоять на території автостоянки в Міжнародному аеропорту Дубая. На лобових стеклах залишених машин господарі іноді залишали документи по кредитах і навіть виправдувальні записки з жалем про те, що сталося. У деяких випадках кидали автомобілі разом з ключами в запалюванні, однак це нічого не змінювало і все одно нікому немає діла до цих машин.

Жителі Дубая все частіше скаржаться і обурюються з приводу того, що покинуті автомобілі займають місця для паркування на стоянках в аеропорту і в яхтклубі і тим самим спотворюють прекрасний вид їх рідного міста.

https://avtoblog.ua/


Не пропустіть