Ось чому потрібно відчиняти двері автомобіля лише правою рукою

Голландці приготували для вас цінний урок. Перебуваючи на водійському сидінні, ніколи не відкривайте двері лівою рукою!

У країнах Скандинавії люди віддані велосипедам. На проїжджій частині для велосипедистів розмічена окрема смуга. Більш того, діє безліч спеціальних законів і правил, які регулюють цей вид пересування.

Тягнутися до дверної ручки лівою рукою – це звичка. Вона природна – так ближче і зручніше. Але скандинавські водії вважають трохи інакше. Ось чому…

Щорічно близько 150 000 випадків на дорозі пов’язані з дверима автомобіля. Зіткнення з ними велосипедиста – вкрай поширений випадок. Але хто винен? У більшості випадків можна говорити про помилки водія.

Як це зазвичай відбувається?

Велосипедист пересувається на досить великій швидкості, як раптом відчиняються двері. Водій не підозрює нічого поганого, а велосипедист не може уникнути зіткнення.

Реальна ситуація така:

Відкриваючи двері лівою рукою, водій не звертає уваги на те, що відбувається біля його авто. Відкриваючи правої, він повертається всім корпусом, а його погляд може зловити велосипед, що наближається або інший транспортний засіб.

Як бачите, все доволі просто. Щонайменше ви уникнете неприємних ситуацій, пов’язаних зі страховою компанією, а щонайбільше – врятуєте чиєсь життя.

https://maximum.fm/


Не пропустіть