Нові штрафи для українських водіїв

Що придумали депутати для боротьби з пияцтвом за кермом? З цим питанням розбиралися avtoblog.ua.

За ініціативи народних депутатів, на днях в Верховній Раді був зареєстрований новий законопроект, який посилює відповідальність за водіння в нетверезому вигляді, а також, дає більше повноважень поліцейським на дорогах.
Нова редакція Закону, пропонує абсолютно інший підхід виявлення п’яних на дорогах і оплаті штрафу:

По перше, для підтвердження факту сп’яніння використовувати один з аналізів: сеча, кров або звична “трубка”, яка давно відома водіям. Це дає можливість автомобілісту вибирати, який саме аналіз він буде здавати.

Плануються також і спеціальні «Рейди тверезості». Рейд на увазі, що водій повинен під’їхати до встановленого біля дороги знаку – «пастки» і в обов’язковому порядку пройти перевірку на тверезість. При цьому, водіїв заспокоюють: секретності і “засідок в кущах” НЕ буде: дати і місце перевірок і установки “пасток” будуть заздалегідь повідомляти на сайті Нацполіціі, в ЗМІ та в соціальних мережах.

У свою чергу, юристи стурбовані можливістю «підкупу» патрульних і пропонують залишити вибір місця і часу таких рейдів, за начальниками патрульної поліції.

«Нові правила обіцяють нам додавання ще однієї причини для зупинки автомобіля, яка, може, додати паперових і судових клопотів, в разі відмови від проходження алко – контролю», – повідав Автоюрист


Не пропустіть