ЗАЗ хочуть перевести на виробництво електромобілів

Запорізький автомобільний завод повинен перейти на випуск електромобілів. Про це йдеться у відповідній петиції №22/037728-ЕП від 13 червня 2017 авторства Молчанова Сергія Миколайовича.

«Перехід заводу ЗАЗ на створення електромобілів дозволить створити нові робочі місця і розвантажити екологічну систему України», – пише автор петиції.

На момент написання матеріалу петицію підписали тільки 192 людини. До закінчення терміну збору підписів залишилося 58 днів. Всього петицію повинні підписати 25 000 чоловік.

Нагадаємо, що ЗАЗ «Ланос» з електричним приводом вже був розроблений Запорізьким автомобілебудівним заводом в 2010 році. Автомобіль виконаний в кузові фургон.

Він оснащений 8 акумуляторними батареями і 15-кілловатним електродвигуном. Його дальність ходу на одному заряді складає 120 км.

Проте, серійний випуск даного електрокара вважається недоцільним. Адже його вартість приблизно на 60% вище, ніж бензинової версії. А український споживач поки не готовий переплачувати за електромобілі такі гроші.


Не пропустіть