Ще один виробник повністю відмовляється від дизельних моделей

Дізельгейт змусив керівництво німецької компанії переглянути її стратегію.

Porsche може повністю відмовитися від випуску дизельних моделей, причому таке рішення можливо вже найближчим часом. Про це заявив глава правління Porsche AG Олівер Блюмі, повідомляє DW.

Поки керівництво Porsche не прийняв залишкове рішення, однак, за словами Олівера Блюмі, варіант з повною відмовою від дизельних двигунів розглядається на повному серйозі. У разі прийняття такого рішення Porsche стане першою в світі маркою, що відмовилася від дизелів.

Головною причиною такої радикальної зміни стратегії марки є скандал Дізельгейт. Як відомо, нещодавно в Німеччині почалося розслідування можливих махінацій з рівнем шкідливих викидів на автомобілях Порше.

Поки рішення не прийнято, в Porsche продовжують розробляти дизельні моделі. Зокрема, двигуни на важкому паливі отримає і новий Porsche Cayenne третього покоління, який представлять на Франкфуртському автосалоні.

Дизельні авто на даний момент складають 16% всіх Порше. Такими двигунами оснащують кросовери Porsche Cayenne і Macan, а також хетчбек Porsche Panamera.


Не пропустіть