Відомий правник розповіла про незрозумілі афери з поліцейськими автомашинами

Про це у Фейсбук написала юрист Anna Maliar.

“Дивлюся фільм на Громадському “Піду з поліції”. Багато цікавих моментів, але хочу зупинитись на одному і ви все зрозумієте – які люди роблять реформи, пише expres.ua.

Поліцейські за свої гроші ремонтують службові автомобілі та відшкодовують шкоду, завдану внаслідок їхньої вини в дтп. Виявляється Тойоти-Пріуси не застраховані. Дивно, чи не так?
Але на самому початку реформи їх були застрахували, УВАГА, в СК “Україна”, яка на момент страхування вже півтора роки не виплачувала по своїх зобов”язаннях, вже були тисячі скарг застрахованих осіб до МТСБУ та судів.

Тепер цифри, дивіться уважно. За умовами договору, складеного 23 червня 2015 між МВС і “СК “Україна, 300 патрульних автомобілів застрахували на рік. Страховий платіж за один транспортний засіб становив 910,1 грн, загальна вартість страхування – 273 тис. грн.

Але 30 квітня 2015 (тобто до укладення договору) АТ СК Україна було позбавлене ліцензії на укладення угод(полісів), а з 4-го червя 2015 були анульовані всі ліцензії СК Україна.

Тепер про вартість. Автогосподарство ГУ МВС України в місті Києві 23 червня уклало угоду страхування за результатами ТЕНДЕРУ. Цікаво, що інші страхові компанії на цьому тендері пропонували вартість значно нижчу (від 485 грн за авто) , але їх пропозиції відхилили. Натомість обрали на тендері ціну 910 грн за авто і компанію, яка вже не виплачувала гроші клієнтам і була фактично банкрутом.

Тобто 273 тисячі грн. з бюджету пішли, а поліцейські лагодять авто за свої власні гроші.

І це тільки страхування київських авто”.


Не пропустіть