В Україні зросли продажі преміальних автомобілів – рейтинг

У першому півріччі 2017 року на українському ринку зареєстровано 5,6 тис. Новий автомобілів преміум класу.

Цей показник на 18% перевищує результати продажів аналогічного періоду минулого року, пише інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting.

Згідно з підрахунками, понад 80% від загальних продажів в преміальному сегменті належить Audi, BMW, Land Rover, Lexus і Mercedes-Benz.

Трійку лідерів в рейтингу займають виключно німецькі кросовери. Найбільш продаваними автомобілями в цьому році стали – BMW. Хоча кількість реалізованих машин зменшилася цього року на 6% (з тисячі чотиреста дев’яносто дев’ять до 1406 машин). Найпопулярнішою моделлю компанії залишається X5 (382 машин), на частку якого припадає майже третина від загального продажу бренду.

Mercedes-Benz навпаки, збільшив продажі своїх моделей майже на 20% (з 1019 до 1209 машин). Майже половина реалізованих автомобілів – це кросовери GLE (533 машини). За рахунок значного зростання продажів моделі навіть вдалося обійти прямого конкурента BMW X5, до цього був серед лідерів в класі.

Ще більш ефективну динаміку зростання продемонструвала компанія Audi, збільшивши продажі на 45% (з 713 до 1040 машин). Беззаперечним лідером бренду є флагманський кросовер Q7 – 566 машин, який в цьому році зумів випередити своїх прямих конкурентів з Мюнхена і Штутгарта.

Бренд Lexus також істотно зміцнив свої позиції на ринку, показники японців покращилися на 35% (з 449 до 609 машин). Найбільший внесок зробив кросовер RX, що розійшовся в кількості 330 екземплярів.

Британська компанія Land Rover незважаючи на невеликий спад продажів (на 5,5%) не випала з топ-5, реалізувавши 391 автомобіль. Кращий результат традиційно у флагманського Range Rover – 102 примірника.


Не пропустіть