Найбільший інкасаторський броньовик: 74 тонни і піна проти злодіїв (Фото)

У Бразилії до перевезення цінностей ставляться з підвищеним перестрахуванням, тому інкасаторські бронеавтомобілі тут особливо міцні і мають оригінальні системи захисту, пише autocentre.ua.

Інкасаторський бронеавтомобіль завжди ризикує і може зазнати нападу грабіжників в будь-якій країні, а особливо Бразилії – країні, де вулична злочинність зашкалює. Тому такий транспорт тут має багаторівневу систему захисту.

Наочний приклад тому – компанія Prosegur, лідер бразильського ринку приватних охоронних структур. Її автопарк налічує 1650 автомобілів, 96% з яких носить марку Mercedes-Benz.

Нещодавно Prosegur придбав найбільший інкасаторський бронеавтомобіль, найімовірніше, не тільки в Бразилії, а й у всьому світі. Якщо бути точним, то це цілий 25-метровий автопоїзд, повна маса якого досягає 74 тонни.

Везе тонни цінностей чотиривісний (8х4) сідловий тягач Mercedes-Benz Axor 2644 – з корисним навантаженням на сідло до 26 т і потужністю двигуна 440 к.с. Кабіна, зрозуміло, броньована. Примітно, що там, де у цивільного тягача розташований спальний відсік тут – додаткові місця для охорони, з віконцями і бійницями.

null

Обидва кузови на напівпричепах, зрозуміло, не можуть мати таке саме бронювання, як кабіна, адже тоді маса автопоїзда перевалила б за 100 тонн. Проте вони також непогано захищені. Навіть якщо зловмисники все-таки пробралися в фургони, то заволодіти грошима їм не вдасться, оскільки спрацює спеціальна система Expanded Polyurethane Injection System, яка в лічені секунди заповнить усі відсіки поліуретановою піною.

Такою самою системою обладнаний і легкий інкасаторський бронеавтомобіль на базі Mercedes-Benz 915 E. Нещодавно автопарк Prosegur поповнили 134 таких машини.


Не пропустіть