Безпілотні авто забезпечать світову економіку трильйонами доларів

Масове впровадження безпілотних автомобілів забезпечить зростання світової економіки додатково на $7 трлн, повністю змінивши транспортну індустрію

Про це повідомляє The Next Web.

До 2050 року “пасажирська економіка”, заснована на безпілотному транспорті, розростеться до $ 7 трлн. Це в два рази більше, ніж до цього прогнозували. Та значно більше ніж сьогодні коштує вся транспортна індустрія.

За прогнозами, автомобілі перетворяться із звичайного засобу на щось непомітне, де кожна її опція буде налаштовуватися заздалегідь. Необхідні сервіси запропонують глобальні компанії формату Google, Amazon і Microsoft.

Автомобіль перетвориться просто в черговий девайс для підключення до мережі. Якісь початкові стадії реалізовані вже зараз: Google розвиває Android Auto, Apple – CarPlay. Але в майбутньому подібні системи будуть охоплювати все більше сторін поїздок на транспорті, який стане повністю безпілотним.

Сьогодні середній житель Землі витрачає в день на дорогу 80 хвилин, тому це стане помітною зміною як в економіці, так і в цілому в житті людей. Майже все, що ми робимо сьогодні в офісах або вдома, можна буде робити в автомобілі. Так що автомобіль стане куди більш широким поняттям ніж сьогодні. Навколо такого розширеного автомобіля майбутнього і з’явиться нова економіка обсягом $ 7 трлн.


Не пропустіть