Bosch і Daimler представили парковку майбутнього

Компанії Diaimler AG і Bosch створили повністю автоматичну парковку, все водіння на якій здійснюється в безпілотному режимі, а команди автомобілям віддаються через спеціальний додаток в смартфоні.

«Інфраструктура інтелектуальної системи паркування та її зв’язок з транспортними засобами дозволили нам реалізувати автоматизований паркінг набагато раніше, ніж очікувалося», – каже президент підрозділу Chassis Systems Control компанії Bosch Герхард Штайгер.

На паркінгу, який заробив в музеї Mercedes-Benz в Штутгарті встановлені спеціальні датчики, які зв’язуються з автомобілем і направляють його на вільне місце, а також стежать, щоб той не зіткнувся з іншими транспортними засобами.

«Епоха безпілотного водіння настане швидше, ніж багато хто думає. Автоматизована парковка в музеї демонструє вражаючий рівень розвитку технологій», – заявив керівник відділу безпілотного водіння і активної безпеки компанії Mercedes-Benz Майкл Хафнер.

Відправити автомобіль шукати вільне місце або викликати до себе можна за допомогою спеціального додатку. В даний час дві компанії готуються до інтенсивних тестів, які пройдуть під контролем місцевої влади та експертами TUV. За результатами тестової експлуатації буде прийнято рішення про відкриття паркінгу для всіх бажаючих.


Не пропустіть