Чому заборона на автомобілі з ДВЗ є «катастрофічною і безглуздою»

Глава британського преміального бренду Aton Martin Енді Палмер вважає, що заборона в Великобританії автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами вимагає тривалих консультацій з представниками автомобільної промисловості. Пан Палмер впевнений, що такого закону не вистачає цілісності для того, щоб бути ефективним.

Пан Палмер під час спілкування з журналістами британського автомобільного видання Autocar заявив, що заборона на бензинові і дизельні двигуни в Великобританії, який повинен вступити в силу в 2040 році, є «катастрофічним і безглуздим», а також негативно позначиться на економіці Сполученого Королівства. Керівник Aston Martin нагадав, що на даний момент на підприємствах автомобільної галузі в країні трудяться більше 800 000 чоловік.

Енді Палмер впевнений, що зупинка виробництва двигунів внутрішнього згоряння призведе до того, що багато автомобільні бренди Великобританії перенесуть свої виробничі потужності в Китай і Японію і сконцентруються на ринках цих країн. Крім цього, Великобританія буде змушена перестати будувати «свої власні» двигуни і звернеться за технологіями до інших країн, які вже встигли розвинути галузь створення електрокарів.

Керівник Aston Martin заявив, що влада країни повинна провести наради та консультації з вітчизняними автовиробниками і лише потім приймати такі фундаментальні закони.


Не пропустіть