Укравтодор наочно показав важливість зниження швидкості до 50 км/год (Відео)

У відео зображуються два випадки ДТП: у першому водій збиває пішохода, їдучи зі швидкістю 60 км/год, а у другому – 50 км/год. Виявилося, що зниження швидкості навіть на 10 км/год кардинально змінює результат дорожньої аварії.

Нещодавно стало відомо, що в Україні планують знизити максимальну швидкість руху у населених пунктах. Якщо наразі у місті чи селі водій автівки має право їхати максимум 60 км/год, то після змін дозволено буде лише 50 км/год.

Ефект від запланованого зниження швидкості показало Державне агентство автомобільних доріг України. За допомогою відео, авторами якого є поляки, можна зрозуміти потрібність зниження швидкості з 60 км/год до 50 км/год.

Отже, у відео розгортається два сценарії подій. Перший випадок: водій йде зі швидкістю 60 км/год, бачить пішохода і тільки за секунду починає гальмувати.

«Машина збиває пішохода на швидкості 46 км/годину. Це як впасти з 3-ого поверху. Часто це означає смерть. Це сталося не випадково, бо водій їхав на 10 км/год швидше» – повідомляється у відеоролику.
Другий варіант розвитку подій: водій йде зі швидкістю 50 км/ год і починає гальмувати. Збиває пішохода зі швидкістю 5 км/год:

«Цього разу все закінчується синяками»

http://energolife.info/


Не пропустіть