Дизельні автомобілі марки Porsche попали під заборону

Міністр транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Олександр Добріндт в четвер заборонив експлуатацію дизельних автомобілів марки Porsche. Про це повідомляє Reuters.

Всього в забороні виявилися 22 тис. автомобілів моделей Cayenne і Macan. Повідомляється, що в них виявлені недопустимі механізми, що занижують реальні показники викидів шкідливих речовин в атмосферу.

«Ми протестували кілька автомобілів Porsche Cayenne, оснащених трилітровим дизельним мотором TDI, що відповідає стандарту Євро-6. В ході випробувань кожен автомобіль запускав так званий «захисний механізм», занижує рівень шкідливих викидів, але не працюючий в умовах реальної експлуатації», – заявив Добріндт.

Всі 22 тис. автомобілів будуть відкликані виробником для безкоштовного оновлення програмного забезпечення. Відомо, що Porsche не випускає власні дизельні двигуни – вони закуповуються у партнерській Audi, яка також входить в концерн Volkswagen.

Раніше Audi вже оголошувала великомасштабне загальноєвропейське відкликання своїх дизельних автомобілів для оновлення програмного забезпечення блоку управління двигуном.


Не пропустіть