Німці перестали довіряти місцевим автовиробникам

Бренд «Зроблено в Німеччині» висить на волосині від краху: велика частина жителів ФРН не довіряє місцевим автовиробникам і не вважає німецькі авто надійними. Цією ситуацією стурбовані співробітники німецького Мінтрансу, зазначає Deutsche Welle.

Компанії Volkswagen, Audi, BMW викликають довіру тільки у п’яти відсотків жителів Німеччини, як показали соцопитування. 39 відсотків респондентів впевнені, що місцеві автокомпанії більш-менш заслуговують на довіру. 75 відсотків німців вважають, що влада повинна відреагувати на правопорушення компаній в ключі зобов’язань.

Незважаючи на те, що опитування було скромним, в ньому взяли участь 500 респондентів. Але і це змусило німецький уряд задуматися. Але відповідальність за ситуацію, що склалася влади переклали на автовиробників. Глава Мінтрансу ФРН Александер Добріндт заявив, що автоіндустрія відповідальна за те, що були допущені промахи.

Варто відзначити, що в останні роки німецькі автовиробники постійно опиняються учасниками скандалів через підтасовування інформації при оцінці автомобільних параметрів.

Влітку представники Мінтрансу звинуватили компанію Audi в використанні програми, яка змінювала результати викидів під час тестів авто.


Не пропустіть