Перше рішення суду щодо власника автомобіля з іноземними номерами

Вищий адміністративний суд України виніс перше рішення щодо водія автомобіля з іноземними номерами.

Про це повідомляє Оpendatabot.com.

Штраф склав 420.000 гривень, а машина була конфіскована.

Як повідомляється, 17 березня 2015 р громадянин Азербайджану ввіз на територію України автомобіль Ford Tourneo в режимі тимчасового ввезення до одного року. Через рік було встановлено, що цим автомобілем керує громадянин України. При ньому була довіреність на право використання транспортного засобу на території України.

Вищий суд ухвалив, що громадянин України зобов’язаний сплатити 420.000 гривень – 300% від несплаченої суми митних платежів.

«Закон прямо не забороняє їзду на автомобілі з іноземною реєстрацією, але все ж схеми ввезення таких транспортних засобів є «сірими».

Останнім часом з’явилася катастрофічна судова практика щодо власників таких авто. Наприклад, в рішенні Київського апеляційного адміністративного суду штраф за таке порушення становив 1.681.846 гривень (300% необхідних до сплати в законному порядку митних платежів)», – розповідає адвокат Максим Лазарєв.

За даними Державної фіскальної служби України, на кінець 2016 року до України ввезено на умовах тимчасового ввезення близько 600.000 автомобілів.


Не пропустіть