Компанія Opel перейшла під контроль французів

Щоб вивести Opel і Vauxhall з-під контролю концерну GM і передати французькому PSA знадобилося п’ять місяців
Сьогодні представники французької сторони офіційно заявили, що Opel і Vauxhall відтепер належать концерну PSA, а не американської корпорації GM. Завдяки цьому, група PSA автоматично стала другим за величиною автовиробником Європи, за обсягом продажів поступаючись тільки «Фольксвагену».

Сьогодні ми є свідками народження справжнього європейського чемпіона. Ми допоможемо зробити так, щоб Opel і Vauxhall знову приносили прибуток
Карлос Таварес глава концерну PSA

Вартість угоди склала 1,3 мільярда євро: в цю суму, крім самих марок, входять одинадцять заводів, а також інжиніринговий центр. Втім, ще 900 мільйонів доларів французам належить доплатити за європейську фінансову компанію GM Financial, якій будуть володіти PSA і банк BNP Paribas.

Протягом 100 днів новий власник обіцяє опублікувати новий план розвитку «Опеля». А поки група PSA оголосила, що главою німецької марки призначений Міхаель Лошеллер (колишній директор з фінансів), оскільки колишній глава Карл-Томас Нойманн вважав за краще покинути компанію.

Втім, як повідомляє Reuters, деякі подробиці прийдешніх змін вже відомі. Так, Opel чекає реорганізація системи управління, яка повинна стати «більш компактною», а також об’єднання центрів закупівель, виробництва і розробок. До 2020 року нові власники чекають від «Опеля» позитивного грошового потоку.


Не пропустіть