Водіям натякнули, що дороги в Україні можуть стати ще гірші

Спекотна погода в Україні може привести до руйнування доріг. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України, пише autonews.ua.

«Український Гідрометереологічний центр попереджає про підвищення температури повітря, внаслідок чого конструкція дорожнього покриття під впливом динамічних навантажень може різко втрачати несучу здатність. При таких умовах створюється загроза безпеці дорожнього руху або можуть бути пошкоджені або зруйновані автомобільні дороги», – йдеться в повідомленні.

На сьогодні рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонн з навантаженням 7 і більше тонн на вісь при температурі повітря + 28ºС і вище по дорогах державного значення заборонено постановою Кабінет Міністрів України № 869 від 21 жовтня 2015 року. Заборона діє протягом усього літнього періоду в денний час доби з 11:00 до 23:00.

Такі заходи необхідні для збереження українських доріг. Адже саме висока температура і велика вага вантажу призводить до найбільших руйнувань асфальтобетонного покриття: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації.

Згідно з інформацією «Укравтодору», загальний обсяг збитків, які завдають недобросовісні перевізники, в державі щороку складає близько 2,5-3 мільярдів гривень.


Не пропустіть