У Tesla вирішили випустити маленький кросовер якомога швидше

Компанія Tesla прийняла рішення пришвидшити виведення на ринок компактного кросовера Model Y в зв’язку з чим змінено концепцію розроблення цієї моделі. Про це як пише The Verge, в ході телефонної конференції за аналітиками заявив керівник американській марки Ілон Маск.

Новий кросовер, який посяде в лінійці місце на сходинку нижче Model X, побудують на платформі седана Model 3. При цьому на початку передбачалося, що автомобіль отримає повністю нове шасі, а машина повинна “повністю відрізнятися» від всього, що “Тесла» випускала доти.

Маск планував відмовитися від 12-вольтової архітектури електрокара, використовуваної в інших моделях Tesla, що дозволило б зменшити протяжність використовуваної електропроводки і значно підвищити автоматизацію виробничого процесу.

Тепер же, за словами Маска, менеджмент компанії умовив його, що використання шасі Model 3 дозволить прискорити виводь моделі на ринок. Крім того, розробка нової платформи обійшлася б занадто дорого.

У червні цього року Маск показав перший тизер Model Y. Тоді ж він повідомив, що серійний варіант моделі з’явиться в 2019 році, при цьому попит на неї перевищить число замовлень на седан Model 3, який планується випускати в кількості 500 тисяч штук на рік.

Очікується, що Model Y отримає двері типу «крило сокола», як на Model X, а також систему автопілота нового покоління.


Не пропустіть