Повідомили, коли в Україні будуть нормальні дороги (Відео)

Якщо стабільно наповнювати Дорожній фонд, то в Україні можна буде вирішити проблеми з ремонтом доріг. Але навести лад зі шляхами вдасться не швидше, ніж за сім – десять років, за умови стабільного фінансування.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK сказала директор ДП «Укрдорінвест» Олена Криворучко.

«Створення державного дорожнього фонду я вважаю перемогою, яка була здобута зусиллями і «Укравтодору», і Міністерства інфраструктури України та всіх тих осіб, які брали участь у підтримці цього законопроекту, який згодом став законом України. Звичайно, не можна стверджувати, що проблема вирішиться у найближчі три роки. Для того, щоб стабільно наповнювати дорожній фонд і ми вирішили всі ті проблеми, які є на сьогоднішній день, нам потрібно від семи до десяти років. За умов стабільного фінансування», – розповіла Криворучко.

«Якщо говорити про українські проекти, які можуть стати концесійними, то тут, звичайно, перевага, швидше за все, надаватиметься обходу населених пунктів. Перед водієм постане вибір: або він проїжджає через населений пункт зі швидкості 50-60 кілометрів за годину, або поїде платною концесійною дорогою, зекономивши свій час», – прокоментувала Криворучко.

Вартість проїзду консеційною дорогою становитиме 5-15 євроцентів за кілометр.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Верховна Рада України ухвалила закон про створення державного дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва автомобільних доріг країни. За ухвалення законопроекту №4014а про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі за основу і в цілому проголосували 248 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.


Не пропустіть