Ford придумав, як заливати «омивайку», не відкриваючи капот

Американський автовиробник запатентував новий спосіб заливки рідини в бачок склоочисника

Інженери компанії Ford придумали оригінальне рішення, яке, в разі його реалізації, може бути дуже актуальне особливо восени. Автовиробник вирішив позбавити водіїв від необхідності відкривати капот при заливці рідини для склоочисників. Рішення, як і все геніальне, виявилося простим. Ford запропонував заливати «омивайку» через емблему на капоті. Відповідна заявка вже подана в патентне бюро, пише Autoevolution.

Судячи з патентних зображень, передбачається, що передній шильдик буде виконувати відразу дві функції: замикаючого пристрою капота, а також горловини для заливки “омивайки”.

Так, щоб розблокувати замок капота, власнику автомобіля необхідно буде зрушити емблему вниз. Залити рідину в бачок омивача можна буде просто потягнувши емблему на себе.

Відзначимо, що на патентних зображеннях як приклад наводиться емблема марки Lincoln. Втім, зовсім не обов’язково, що запатентована технологія в підсумку буде реалізована.

Тим часом, ідея виглядає вкрай практичною. Особливо, якщо автомобіль експлуатується в екстремальних умовах і капот постійно брудний.


Не пропустіть