У податковій підтвердили, що машини з Канади можна завозити без мита

Канадські вживані авто ввозити в Україну з нульовим митом, а ставка на нові знижуватиметья протягом 7 років, передає Gazeta.ua.

“Зі вступом в силу Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою згідно з тарифним графіком України нульове ввізне мито буде застосовуватися на застосовувані легкові автомобілі, походженням з Канади”, – говорить заступник начальника Управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю ДФС Олена Мошинская

У поточному році ставка мита на бензинові і дизельні авто складе 8,7%, на авто бензинові з двигуном понад 3 л – 4,3%, пише ТСН.

“Винятком є ​​нові бензинові авто, які призначені для тимчасового проживання людей, нові бензинові авто з об’ємом двигуна від 2,2 л до 3 л, дизельні автомобілі з двигуном понад 2,5 л”, – сказала співробітниця ДФС. Хвиля уточнила, що на ці авто нульове ввізне мито ввели з 1 серпня 2017 року.

Необхідною умовою для застосування нульового мита є підтвердження походження авто з Канади, а саме: право походження, оформляється канадським експортером на інвойсі або іншому комерційному документі, що містить опис товару, що походить з відповідної сторони, з достатньою для його ідентифікації деталізацією.


Не пропустіть