Названо країни, які першими заборонять двигуни внутрішнього згоряння

Останнім часом багато країн заявили про готовність відмовитися від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Їх замінять електрокари і авто з водневими установками. Можливо, знайдеться місце і для гібридів. Пропонуємо ТОП країн, які першими перейдуть на «зелені» автомобілі, пише glavnoe.ua.

1. Франція

«Ми оголошуємо про припинення продажів бензинових і дизельних автомобілів до 2040 року», – заявив нещодавно міністр екології Франції Ніколя Юло, додавши, що цей крок буде «справжньою революцією».

2. Великобританія

Схоже, що Британія візьме приклад своєї сусідки. Джессі Норман з Міністерства транспорту оголосив про плани досягти нульової емісії вихлопних газів до 2050 року.

3. Норвегія

Францією і Великобританією рух за заборону ДВЗ не обмежується. NBC News повідомляє: «Принаймні, ще чотири країни мають намір здійснити 100-відсотковий перехід на транспортні засоби з нульовим рівнем викидів». Найбільш рішуче налаштована Норвегія. Вона хоче здійснити перехід на електротранспорт до 2025 року. 24% автомобілів, що продаються в цій багатій нафтою і газом країні, вже є електричними.

4. Нідерланди

Незважаючи на те, що країні ще дуже далеко до Норвегії, в Нідерландах також відносно високий показник продажів електромобілів – близько 6% від всього автомобільного ринку. Однак поки голландський уряд не готовий прислухатися до вимог заборонити ДВЗ вже з 2025 року.

5. Німеччина

У сусідній Німеччині більше визначеності з термінами повного переходу на електромобілі. Країна готова зупинити продажі автомобілів на бензині і дизельному паливі вже до 2030 року, незважаючи на те, що поки залишається ряд перешкод на шляху до цієї мети.

6. Індія

Європою боротьба з двигуном внутрішнього згоряння не обмежується. Як не дивно, до неї приєдналися дві найбільші країни, що розвиваються світу. Індія, як і Німеччина, хоче здійснити цей план до 2030 року.

7. Китай

Останній учасник «зеленої» гонки поки не робив ніяких офіційних заяв з приводу термінів відмови від ДВЗ. Однак саме Китай є лідером не тільки Азії, але і всього світу за обсягами продажів електромобілів в абсолютному вираженні. За минулий рік в Китаї продали 351 тисячу нових електрокарів. Це більше, ніж у всіх країнах ЄС і в США разом узятих. На думку експертів, Пекін оголосить про терміни повної заборони на продаж нових бензинових і дизельних автомобілів в недалекому майбутньому.


Не пропустіть