Митники розповіли про методи «вилову» автомобілів на іноземних номерах

Чиновники митниці розповіли, що проводять рейди з поліцією, щоб виявити порушників, які їздять на авто з іноземними номерами.

«Проблема в тому, що не так вже й багато прав у поліції, ще менше прав у митників зупиняти таку машину. Траплялися прецеденти, що співробітниця однієї з митниць просто викликала таксі з такими номерами в митницю і потім складали протокол», – відзначили на брифінгу в Госфіскальної службі.

В Україні зараз знаходиться майже 25 тисяч авто з іноземною реєстрацією, які ввезли з порушенням режиму тимчасового ввезення. Ще 27 тисяч провалили терміни транзиту через територію країни. Про це повідомила заступник начальника управління організації митного контролю Госфіскальной служби Олена Мошинська, передає Інтерфакс – Україна.

Всього з початку року в режимі тимчасового ввезення в Україну потрапило понад 380 тисяч авто – за весь минулий рік рік їх було майже 590 тисяч.

Митний кодекс встановлює штраф від 170 до 8 500 гривень за перевищення встановленого терміну транзитного ввезення (залежить від тривалості порушення). За перевищення терміну тимчасового ввезення держава штрафує на суми від 850 до 17 000 гривень.

Мошинська повідомила, що з початку року штрафів вже зібрали на 46 мільйонів гривень за більш ніж десять тисяч порушень тимчасового ввезення та транзиту. А ще на 70 мільйонів уряд наклав стягнення тих, хто використовував авто не в тих цілях, які заявлялися на митниці.

За даними громадської організації «Авто Євро Сила», в Україні налічується близько трьох мільйонів автомобілів з іноземними номерами.


Не пропустіть