Поляки рятують газони від автомобілів кілками (Фото)

Поляки рятують краківські газони від машин, встановлюючи на них стовпці-кілки.

Тільки на одній з вулиць у Кракові управління міських зелених насаджень вбило у землю більш ніж 40 дерев’яних стійок, інформує газета «Wyborcza».

Загалом по всьому місту кілків уже понад 800. Їх встановлюють для того, щоб заборонити водіям заїжджати на зелені газони. Раніше краківські чиновники, щоб заблокувати в’їзд на міські газони, засаджували зони деревами, використовували бетонні горщики з квітами, ставили лавочки і кошики для сміття.

Дерев’яні стовпці у давнину називали палісадами – це елемент колишнього оборонного будівництва у вигляді паркану, який складається з дерев’яних гострих кілків.

Такі кілки у польських містах з’явилися наприкінці весни. Приїхала фірма і на замовлення міста викопала неглибокі ямки, працівники налили в них цемент, після чого вбили високі, приблизно на півметра стовпчики. Частокіл був застосований майже у всіх районах Кракова, окрім Старого міста і Казімежа. Компанії по догляду зелених просторів, за дорученням Ради директорів міських зелених насаджень, повинні займатися монтажем стійок, доглядати і замінювати їх. Вартість усіх дерев’яних кілків чиновники оцінюють приблизно у 85 тис. злотих.

http://vgolos.com.ua/


Не пропустіть