Навчання водінню автомобіля: Кабмін вніс поправки

Навчати водінню автомобіля можна тільки на певних дорогах, перелік яких уже НЕ визначає Національна поліція, пише autocentre.ua.

Навчання водінню транспортних засобів заборонено в житлових зонах і на автомагістралях. Про це чорним по білому написано в Правилах дорожнього руху. Маршрути і перелік доріг для навчання узгоджується з уповноваженим підрозділом Національної поліції.

Однак Кабінет Міністрів видав постанову «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» №660 від 30.08.2017 року, яким позбавив Нацполіцію даних повноважень.

Зокрема, було прибрано друге речення з пункту 24.9

24.9. Забороняється навчання водінню транспортних засобів у житловій зоні, на дорогах для автомобілів та на автомагістралях. Перелік доріг, на яких дозволяється навчання водінню транспортних засобів, погоджується з уповноваженим підрозділом Національної поліції.

А також видалено підпункт г) з пункта 32.1

“…32.1. З уповноваженими підрозділами Національної поліції узгоджуються:
а) розміщення в смугах відведення автомобільних доріг або червоних лініях міських вулиць і доріг та їх штучних спорудах кіосків, павільйонів, рекламоносіїв, пересувних торговельних пунктів, а також на прилеглих територіях, будинках, спорудах – адміністративних приміщень підприємств, установ та організацій;
б) умови та порядок руху колон у складі більш як п’яти механічних транспортних засобів;
в) порядок буксирування двох і більше транспортних засобів;
г) маршрути та перелік доріг, на яких може проводитися навчання водіння транспортними засобами.”

Хто тепер буде контролювати перелік доріг і маршрути під навчання водінню автомобіля в постанові не уточнюється.


Не пропустіть