Ціни на автогаз: експерт дав невтішний прогноз

Ціна на скраплений газ в вересні не впаде після серпневого підвищення. Про це заявив експерт в галузі енергетики Сергій Куюн.

За словами Куюна, після зростання цін на автогаз на зовнішньому ринку в серпні зниження котирувань в вересні на українському ринку не відбудеться.

«Погана новина в тому, що за останні пару тижнів ціни на зовнішньому ринку, де ми купуємо 70% газу, різко зросли. Сумарно з початку серпня вони зросли більше, ніж на 20%. Це означає, що замість очікуваного зниження не буде в вересні. Вересень все одно буде дорогим місяцем», – вважає він.

Фахівець стверджує, що зріджений газ подешевшає ближче до жовтня, однак це буде сезонним явищем, а не наслідком зміни ситуації на ринку.

«Я бачу, що сьогодні пройшли торги українського газу на рівні 24-25 тис. грн за тонну. Я бачу, що все одно газ, швидше за все, нижче 15 грн не опуститься. У жовтні закінчується сезон активного споживання, і ціни на газ, можливо, впадуть», – резюмував Куюн.

Згідно з дослідженням консалтингової групи «А-95», найбільшим постачальником зрідженого газу в Україну є Білорусь. На поставки з Білорусі припало 47% зріджених вуглеводневих газів, імпортованих в Україну в серпні цього року. Другим постачальником залишається є Росія, проте в серпні імпорт з РФ знизився з 44% до 35%.

Джерело facenews.ua

Не пропустіть