Крок на зустріч “пересічникам”: Автомобілі на єврономерах можна буде розмитнити за €1 тис

Про це розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, за перехід на українські номери власникам вже ввезених до України легкових авто з іноземною реєстрацією доведеться заплатити від 1 до 1,4 тис. євро.

— Категорія до 2200 см кубічних, 2-га категорія автомобілів, це в районі 1 тисячі євро. Наступна категорія – 1,2 – 1,4 тисячі. Це рішення стосується авто на іноземних номерах як пізніше 2010 року випуску, так і пізніше 2000 року. Відповідні зміни буде внесено до податкового, митного та бюджетного кодексу. Це справді величезний крок назустріч людям”, – сказала коментарі Еспресо.TV. голова податкового комітету.

Нагадаємо, 6 вересня понад 4 тис. машин з іноземною реєстрацією перекрили вул. Грушевського в Києві – від Європейської пл. до Верховної Ради. Власники вимагали відмінити акциз на ввезення авто на іноземній реєстрації, пропонують скасувати норми Євро-5 для старих машин і ввести техогляд для них.

Сьогодні, представник Президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що у найближчі три місяці планується прийняття закону, що забороняє в’їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україну.

Джерело mukachevo.net

Не пропустіть