В Україні різко впали ціни на автогаз

7 вересня середня ціна автомобільних партій зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) знизилася на 1 850 грн / т – до 25 430 грн / т.

Про це повідомили в Консалтинговій групі А-95 за підсумками щоденного моніторингу цін на оптовому ринку, передає Новий час.

В А-95 також відзначили, що 7 вересня ресурс на умовах поставки FCA (франко-перевізник – із зазначенням місця призначення) подешевшав на 1 520 грн / т, до 25 430 грн / т.

У четвер пропозиції по відвантаженню з газонаповнювальних станцій (ГНС) заявила тільки GT Group. Компанія пропонує ЗВГ з ДПС в Харкові, Івано-Франківську, Полтаві та Черкасах.

Нагадаємо, що українські ціни на автогаз в серпні 2017 року поставили абсолютний рекорд за всю історію спостережень. Буквально за місяць альтернатива бензину – скраплений газ – подорожчала на заправках в півтора рази, а оптові ціни зросли вдвічі.

Так, в період з 1 по 30 серпня середні роздрібні ціни на автогаз в Україні зросли з 10,92 грн / літр до 16,17 грн / літр (1,5 рази).

Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу.

Втім, перед минулими вихідними роздрібні ціни на скраплений газ припинили зростання, в деяких мережах автогаз незначно подешевшав.

1-4 вересня вартість скрапленого газу в українському роздробі знизилася на 10-80 коп. / Л.

Незначне зниження спостерігалося і в період 4-5 вересня.


Не пропустіть