Експерт розповів, чи стануть автівки доступнішими

Організатори “Авто ЄВРО Сила” вимагають легалізувати нерозмитнені автомобілі. Однак Ірина Луценко, представник президента у Верховній Раді, пояснює: в Україні понад півмільйона таких автівок. З яких жодної копійки не було сплачено податків. Мовляв, якщо податки сплатили одні, то мають платити й інші.

Чому держава почала реагувати на не розмитнені авто саме зараз, і чи стануть автівки доступнішими – розповів автоексперт Віталій Новак.

Віталій Новак – заступник генерального директора Медіагрупи «Автоцентр».

За українським законодавством, автомобіль на іноземних номерах може в’їхати в Україну для транзиту до 10 днів. Якщо водій перевищив термін – він порушує Митний кодекс України. Уже є кілька прецедентів, коли водії сплатили за таке порушення штраф – понад мільйон гривень.

«Дійсно, ми дуже пізно кинулися. Десь там брали участь у частці митники, десь брала участь у частці поліція. Кожен мав свою копієчку, всі заробляли. Проблему вирішувати треба. Те, що розглядаються законопроекти про те, щоб здешевити це мито – це добре. Але у нас вже розглянутий законопроект про пільгове «розмитнення», яке введене для автомобілів, старших, ніж 2010 року, відповідно до норми Євро-5. Ми не можемо придумати на сьогоднішній день схему, щоб обійти вже дану обіцянку введення в Україні Євро-5».

Джерело ranok.ictv.ua

Не пропустіть