В Україні авто на єврономерах пустять під прес або віддадуть сиротам

Автомобілі на «євробляхах» можуть передати держорганам, соцслужбам, дитбудинкам або утилізувати

Державна фіскальна служба опублікувала на своєму сайті проект постанови «Про утилізацію старих автомобілів, які перейшли в державну власність». Документ обумовлює умови та порядок утилізації покинутих господарями машин, повідомляє Hyser.

Зокрема, новація торкнеться власників автомобілів на «євробляхах», чиї машини конфіскували за порушення митних порядків. Фіскальна служба планує повідомляти власників про намір знищити автомобіль за 15 днів. В цей термін власник повинен встигнути розмитнити машину або вивезти її за межі країни, сплативши штраф.

Рішення про утилізацію буде прийматися на підставі оцінки самої машини і витрат на її розмитнення і подальший продаж. Якщо сума зборів і податків на такі операції виявиться більшою, ніж ринкова ціна авто на митній території України, комісія прийме рішення про утилізацію.

В іншому випадку автомобіль можуть передати держорганам, соціальним службам, дитячим будинкам та прийомним сім’ям. Однак це якщо автомобіль не порушує екологічних норм, тобто випущений не раніше 2010 року.

Крім машин на іноземних номерах, ввезених з порушенням митних норм, під дію постанови підпадуть ще і конфісковані за рішенням суду машини, які перейшли у власність держави і не відповідають чинним екологічним нормам.

Автори проекту запевняють: утилізація автомобілів не буде коштувати бюджету ні копійки. Адже перед тим, як пустити машину під прес, служби повинні будуть провести оцінку автомобіля і виставити на продаж цінні запчастини. Реалізацією деталей повинні зайнятися комісійні магазини.

Джерело mind.ua/

Не пропустіть