Користувачам смартфонів за кермом підготували сюрприз

Наукові співробітники Університету Ватерлоо розробили комп’ютерний алгоритм, який з високою точністю визначає, коли водій пише SMS. На підставі отриманих даних алгоритм визначає ступінь абстрактності і рівень загрози.

Система, що використовує дані з камер і штучний інтелект, стежить за тим, щоб рухи водія не відхилилися від передбачених програмою шаблонів. Крім цього, алгоритм визначає положення особи і голови водія. Професор університету Фахри Керрі говорить, що отримані дані можна використовувати для вдосконалення системи безпеки машин.

Інший проект, над яким також ведеться робота в Інституті Ватерлоо – використання спеціальних сенсорів для виявлення фізіологічних сигналів втоми: зміни частоти моргання, розмірів зіниць і частоти серцевого ритму.

У серпні Американський страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) з’ясував, які з сучасних систем безпеки найбільш корисні. Ними стали системи моніторингу сліпих зон і стеження за розміткою – їх установка знижує кількість пригод на 10-20 відсотків.


Не пропустіть