Автомобілі МАЗ перейдуть на нові двигуни місцевого виробництва

Під Мінськом закладений новий моторний завод, який через два роки зможе поставляти силові агрегати для комплектації вантажівок і автобусів марки МАЗ.

Новий моторний завод, закладений в індустріальному парку «Великий камінь» під Мінськом, є дітищем спільного підприємства ТОВ «МАЗ-Вейчай». Як видно з назви, в основу майбутніх двигунів – потужністю від 220 до 460 к.с. – будуть покладені силові агрегати відомого китайського виробника Weichai Power.

Площа перспективного заводу невелика – близько 2,5 га. відмінною особливістю нових двигунів є солідний моторесурс в 1,2 млн км і збільшений до 40 тис. км міжсервісний інтервал.

Завод передбачається запустити вже в 2019 році. Спочатку підприємство буде працювати в одну зміну – і зможе випускати до 10 тис. двигунів на рік. При подальшому переході на двозмінний графік, проектна потужність зросте до 20 тис. моторів в рік.

Спершу комплектуючі будуть чисто китайськими, проте в подальшому їх частково замінять місцевими. У Білорусі спочатку освоять виробництво зовнішніх елементів і аксесуарів, а потім і базових деталей з механічною обробкою. Близько третини випущених двигунів підуть на експорт.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть