Міністр інфраструктури назвав область, де найкраще ремонтують автошляхи

У Дніпропетровській області заплановано здати близько 1 тисячі кілометрів доріг усіх категорій та рівнів підпорядкування.

Про це в ефірі програми Vox populi. Голос народу на телеканалі ZIK заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Дніпропетровська область є однією із рекордсменів в Україні щодо швидкості і якості будівництва автошляхів. За останні 2 роки там зроблено більше, ніж за попередні 10 років. Так, саме у Дніпропетровській області планується здати близько 1 тисячі кілометрів доріг усіх категорій та рівнів підпорядкування, і це є величезна робота», – наголосив Володимир Омелян.

Однак єдиним із суттєвих недоліків,зауважує урядовець, є ваговий контроль, який потрібно обов’язково запроваджувати. І це має бути контроль як з боку держави, так і з боку самих перевізників.

«Я сподіваюся, що Верховна Рада найближчим часом прийме закон щодо посилення контролю та відповідальності на всі категорії осіб, які мають відношення до порушення вагового режиму. Щодо системи контролю, то ми мали тільки 25 діючих габаритно-вагових комплексів. Тому ми провели тендер і закупили додатково ще 78 систем. Перші 20 із них надійдуть в розпорядження Державної служби України з безпеки на транспорті вже до кінця вересня, тобто через півтора тижні», – запевнив Омелян.

До того ж, міністр наголосив на співпраці з місцевими громадами. Так, наприклад, Дніпропетровська, Одеська, Львівська області планують закупити власні габаритно-вагові комплекси та автоматизовані станції, які в режимі он-лайн можуть контролювати переміщення вантажів.


Не пропустіть