В Україні спростили розмитнення автомобілів

В Одесі відкрито перший «АвтоХаб» для розмитнення авто

«АвтоХаб» – сервіс, який об’єднує в собі сім державних і приватних структур, що працюють за принципом «єдиного вікна». Пілотний проект відкритий в Одеському морському порту. Процес розмитнення автомобілів, які прибувають морським шляхом, тепер виглядає так:

вивантаження із контейнерів на території «АвтоХаба»;
огляд і фотографування в присутності прикордонників, експертів і співробітників митниці; сертифікація, оцінка та оформлення всіх інших документів;
фінальний етап реєстрації в сервісному центрі МВС.

Тепер автомобілістам, які купили авто з контейнерною доставкою в Одесу, не доведеться «бігати» по місту між різними установами, збираючи папери в товсту папку – все відбувається в одному місці. Авто з моменту виїзду з контейнера до отримання держномерів знаходиться в новому терміналі, і там же проводяться всі процедури, пов’язані з розмитненням, – аж до першої реєстрації ТЗ.

В майбутньому пропускну здатність «АвтоХаба» планують збільшити до 800 одиниць ТЗ на місяць, щоб перенаправити потік автомобілів з портів Клайпеди і Бремена в Одесу. Враховуючи, що значна кількість електромобілів з пробігом ввозиться в Україну з США, а також те, що мито на вживані авто з Канади нещодавно стало нульовим, розмитнення автомобілів, доставлених морським шляхом за принципом «єдиного вікна» – сервіс, який, безсумнівно, буде достатньо популярним.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть