Українська «Tesla» вже сертифікована і проходить випробування

Інноватор-розробник, який проживає в Донецькій області, звернувся до заступника голови Харківської обласної держадміністрації Марку Беккеру з пропозицією відрити на Харківщині завод, який буде займатися випуском електромоторів.

Донеччанин стверджує, що дане підприємство зможе не тільки виготовляти принципово нові електричні мотори, а й модернізувати асинхронні електродвигуни, значно підвищуючи їх ККД. Інноватор переконаний, що його розробки дозволять істотно скоротити шкідливі викиди в атмосферу, а також дадуть поштовх до залучення великих іноземних інвестицій.

У недавньому інтерв’ю донеччанин заявив, що його нові інноваційні технології дозволять скоротити споживання електроенергії модернізованими електромоторами від 15% до 50%. Також новатор повідомив, що його команді вдалося створити перший в світі електрокар на мотор-колесах. Даний двомісний транспортний засіб вже сертифіковано і його прототип проходить тестові випробування. Крім цього, нове підприємство зможе виробляти потужні електродвигуни нової генерації для трамваїв, тролейбусів і електровозів, а також здійснювати перетворення автобусів в електробуси.
Марк Беккер дав слово, що пропозиція донеччанина буде незабаром розглянуто, і доручив Управлінню розвитку промисловості Харківської облдержадміністрації всебічно вивчити дане питання.

Джерело autotheme.info

Не пропустіть