Українець своїми руками створив унікальний автомобіль і готує його до продажу

Українець Віктор Філоненко перетворив дітище радянського автопрому, ВАЗ 2101, в справжній суперкар – автомобіль «Вікторія», дизайну якого можуть позаздрити навіть сучасні дорогі машини, – передає news-facts.com.

Своїм хобі умілець захопився ще в 1983 році, а як довго конструював шедевр і скільки грошей пішло на перевтілення – навіть важко відповісти.

Дизайн був створений практично вручну – без застосування будь-якої складної техніки.

Двері унікального автомобіля відкриваються вгору, по типу «крила чайки» – як на дорогому німецькому спортивному автомобілі. Однак, на відміну від свого побратима ціною в кілька сотень тисяч доларів, «Вікторія» відкриває свої двері автоматично – від натискання кнопки брелка сигналізації.

Двигун, коробку передач і шасі взяв від ВАЗа 2101, крила зробив з автомобільного металобрухту. Днище зварив з листів покрівельної оцинкованої «черепиці».

Довжина машини – 4,2 м., Ширина 1,65 м., Вага 990 кг. Витрата бензину – звичайна для «Жигулів». Машина може розвивати швидкість до 140 км на годину.

Зараз автомобіль знаходиться в окупованому Донецьку і виставлений на продаж. На сайті OLX за нього просять 3 тис. доларів.


Не пропустіть