Українці назвали суму, яку готові платити за розмитнення авто

У середньому українці згодні платити не більше €1 тис. за розмитнення авто. Багато опитуваних вказали, що готові віддавати 10% від вартості транспортного засобу. Більшість зійшлися на думці, що вартість повинна бути такою ж, як у країнах Європи.

Сьогодні багато українців обурені вартістю розмитнення авто. Можна дешево купити і привезти автомобіль з Європи, але при розмитненні треба заплатити втричі, а то і в шість разів більше від вартості автомобіля.

Наприклад, в Європі можна купити Volkswagen Touareg 2008 року випуску за €5 тис. У підсумку, врахувавши всі складові митної очистки, потрібно буде віддати €16 555. За ці гроші в Україні можна придати б/в позашляховик Hyundai ix35.
Факти ICTV запитали українців, скільки вони готові платити за розмитнення автомобіля.

Багато українців відзначили, що готові давати за розмитнення не більш €300-600, адже саме стільки коштує розмитнення в європейських країнах.





До слова, у Польщі при вартості автомобіля у €1 тис. митні та податкові збори складуть:

€100 — митний збір 10%;
€34,1 — акцизний збір 3,1%;
€260,8 — податок VAT 23%;
€394,9 — загальна сума всіх знаків.
Також кілька людей в опитуванні вказали, що ціна на розмитнення повинна бути не вище 10% від вартості авто за кордоном.



Загалом українці не готові платити за розмитнення транспортного засобу більше €1 тис. Хоча деякі вказали, що вони зовсім не повинні платити за те, що купили автомобіль в іншій країні, або згодні платити тільки за папір, на якому роздрукували документ про розмитнення.


Обов’язкові платежі при розмитненні авто в Україні

Ввізне мито
Відповідно до закону Про Митний тариф України, ввізне мито становить 10% від суми митної вартості транспортного засобу (далі ТЗ. – Ред.).

(Виняток становлять автобуси з дизельними моторами об’ємом мотора понад 5 л, службі авто для перевезення більше 10 чол (20%), електромобілі (0%) і нові легкові авто з об’ємом двигуна понад 3 л (5%).

Акцизний збір
Для різних типів ТС нараховується по-своєму і залежить від типу ТЗ, об’єму двигуна, його типу (дизельний або бензиновий), віку автомобіля.

Митне оформлення
ПДВ
Становить 20% від суми митної вартості авто, акцизного збору і ввізного мита.


Не пропустіть